Hier vindt u uitgebreide antwoorden op veelgestelde vragen specifiek over onze matrassen, topdekmatrassen en boxsprings.

Of u nu advies zoekt over het kiezen van het juiste matras, de voordelen van verschillende soorten topdekmatrassen wilt begrijpen, of meer wilt weten over de duurzaamheid van onze boxsprings, u vindt hier de antwoorden.

Mocht u toch nog vragen hebben die hier niet beantwoord worden, neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor verder advies en ondersteuning. U bent van harte welkom in onze showroom in Roden aan de Westeresch 14.

Matrassen

De keuze voor het juiste matras is sterk afhankelijk van factoren zoals uw lengte, postuur, gewicht, leeftijd en persoonlijke slaapvoorkeuren. Ook uw stofwisseling speelt een rol, met name voor temperatuurregulatie tijdens het slapen. Het is daarom raadzaam om professioneel advies in te winnen. In een beddenspeciaalzaak kunt u op diverse matrassen proefliggen om te bepalen welk type matras het beste aansluit bij uw behoeften.

Een pocketvering matras bestaat uit een kern van meerdere ‘pockets’, elk gevuld met één of meer stalen veren. Deze veren zijn geplaatst in verschillende configuraties, zoals naast elkaar, in zonale indelingen of in een honingraatstructuur. Door deze specifieke plaatsing kan de tegendruk van het matras preciezer worden afgestemd op de behoeften van het lichaam, waardoor u de juiste ondersteuning krijgt waar nodig.

Het ideale matras verschilt per persoon; sommigen prefereren een warm en zacht matras, terwijl anderen een koeler en steviger matras wensen. Voor de beste prijs-kwaliteitverhouding kunt u terecht bij een gerenommeerde beddenspeciaalzaak, waar u diverse matrassen kunt uitproberen om het perfecte matras voor uzelf te ontdekken.

Een kwaliteitsmatras kost meestal tussen de 700 en 900 euro. Voor dit bedrag krijgt u een duurzaam matras dat, mits goed onderhouden, tot wel 12 jaar mee kan gaan. Een budget matras kan op de lange termijn minder voordelig zijn vanwege de lagere kwaliteit en kortere levensduur, waardoor u vaker een nieuw matras moet aanschaffen.

Om het juiste matras te vinden, is het beste advies om een bezoek te brengen aan een gespecialiseerde slaapwinkel en professioneel advies te vragen. Een matras kiezen op basis van alleen een afbeelding of advertentie kan teleurstellend zijn omdat comfort zeer persoonlijk is en niet elke matras geschikt is voor iedereen. In een kwaliteitszaak kunt u matrassen vinden die voldoen aan uw specifieke wensen.

Een Pullman matras kan tot wel 12 jaar meegaan, mits het correct wordt onderhouden. Goed onderhoud omvat het dagelijks ventileren van uw slaapkamer en matras en het zorgen voor voldoende luchtcirculatie tijdens het slapen door ventilatieroosters open te houden. Het regelmatig draaien van het matras, minimaal eens per maand of twee maanden, is ook aanbevolen. Op elke aankoop van een Pullman matras krijgt u vijf jaar volledige garantie.

Topdekmatrassen

Veelgestelde vragen over topdekmatrassen.

Een topper, ook bekend als topmatras of topdekmatras, is de bovenste laag van uw boxspringbed. Het rust op de matras, die zich bevindt op de box, het onderste element van de boxspring. U kunt kiezen om deze matras te laten stofferen in een door u gekozen kleur en materiaal, of u kunt opteren voor een standaard witte matrashoes. Als u besluit de matras te laten stofferen, is het gebruikelijk om deze te combineren met een topper.

Een Pullman topper verbetert het ligcomfort van de matras eronder aanzienlijk door extra soepelheid toe te voegen. Bovendien is de topper een perfecte oplossing voor het overbruggen van de naad tussen twee afzonderlijke matrassen.

Bij Pullman vindt u topdekmatrassen die uitstekend passen op zowel eenpersoons- als tweepersoonsboxsprings, met of zonder gestoffeerde matrassen.

Elke topper bij Pullman is ontworpen met focus op ligcomfort en duurzaamheid, dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen die optimale vocht- en warmteregulatie bieden. Verder zijn alle Pullman topdekmatrassen behandeld met Sensity®, wat zorgt voor een allergievrije en hygiënische slaapervaring.

Op onze collectie matrastoppers bieden wij standaard 2 jaar volledige garantie. Deze toppers zijn omkeerbaar, wat bijdraagt aan de ventilatie en vochtregulatie, essentieel voor het behoud en de levensduur van het materiaal. Regelmatig draaien, zoals maandelijks, verlengt de levensduur van uw topdekmatras. Houd er echter rekening mee dat een topdekmatras dunner is en daardoor een kortere levensduur heeft dan een regulier matras, doorgaans tussen de 3 en 5 jaar.

In ons assortiment vindt u een breed scala aan Pullman topdekmatrassen, elk gemaakt van diverse materialen met unieke eigenschappen. De comfortschuim topper staat bekend om zijn uitstekende ventilatie en biedt een stevige, veerkrachtige ondersteuning. Latex topdekmatrassen zijn zachter, en de varianten gemaakt van natuurlatex zijn nog flexibeler. Het onderscheid tussen latex en natuurlatex topdekmatrassen ligt in de hoeveelheid gebruikte natuurlijke latexmelk, wat de benaming beïnvloedt.

De Pullman pocket topper is onze dikste en meest volumineuze optie, samengesteld uit talrijke kleine pocketveren die een luxe en zacht ligcomfort garanderen.

Pullman staat synoniem voor kwaliteit, dankzij het vakmanschap van ervaren professionals. Wist u dat er in elke Pullman Original topper 40 uur puur Nederlands vakmanschap wordt geïnvesteerd, van het ontwerp tot de levering? Bovendien biedt Pullman een volledige garantie van 2 jaar op elke Pullman Original topper.

Goed onderhoud van uw topper speelt een cruciale rol in de levensduur. Het is belangrijk om het topdekmatras regelmatig te draaien en het dagelijks te ventileren. Dit kunt u gemakkelijk doen door uw dekbed terug te slaan en de ramen even te openen. Door deze simpele stappen te volgen, blijft de kwaliteit van uw topper langer behouden, waardoor u meer plezier heeft van uw aankoop.

Boxsprings

Veelgestelde vragen over boxsprings.

Pullman Express boxspring brochure bekijken >

Bij het kiezen van een boxspring zijn uw persoonlijke slaapvoorkeuren cruciaal. Geeft u de voorkeur aan een zacht ligcomfort of slaapt u liever op een steviger ondergrond? Belangrijk is om de boxspring goed af te stemmen op het matras voor optimaal slaapcomfort aangepast aan uw wensen. Voor volledige lichaamsondersteuning is een volledig geveerde boxspring aan te raden, zoals de hoogwaardige modellen van Pullman.

Een boxspring is in essentie een ‘box met veren’, de basis van elk boxspringbed. Een echt boxspringbed heeft een box met een pocketsysteem. Deze basis, samen met het matras en de eventuele topper, bepaalt het comfort van uw bed. Er zijn diverse varianten beschikbaar die verschillen in soorten comfort en ondersteuningsniveaus, afgestemd op individuele behoeften.

De keuze voor de beste boxspring hangt sterk af van persoonlijke voorkeuren. Als u waarde hecht aan uniforme ondersteuning over het hele bed, dan kan een volledig geveerde boxspring van Pullman de ideale keuze zijn. Het is belangrijk om professioneel advies in te winnen en de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden bij een gespecialiseerde beddenzaak, waar u verschillende boxsprings kunt uitproberen.

Een kwalitatieve boxspring, inclusief hoofdbord, matras en topper, kost tussen de 2.500 en 6.000 euro. Gezien we gemiddeld 32 jaar van ons leven slapend doorbrengen, is een dergelijke investering de moeite waard. Een goede boxspring verbetert niet alleen uw nachtrust, maar zorgt ook dat u overdag meer energie heeft. Maak van uw nachtrust een prioriteit en investeer in een hoogwaardige boxspring.

Een Pullman boxspring kan tot wel 25 jaar meegaan, daarom biedt Pullman ook 25 jaar garantie op veer- en framebreuk. Het onderhoud van een boxspring is relatief eenvoudig: regelmatig stofzuigen of afnemen met een schone doek is voldoende. Voor vlekken kunt u het beste deppen met een vochtige doek zonder schoonmaakmiddelen. Voor hardnekkige vlekken is professioneel advies aanbevolen.

Ja, het is mogelijk om een Pullman boxspring te combineren met elk type matras uit de Pullman collectie. U kunt kiezen tussen een ongestoffeerd matras of een gestoffeerde variant die gebruikt wordt samen met een topdekmatras. De keuze tussen een witte of gestoffeerde uitvoering, gecombineerd met een topdekmatras, hangt af van uw persoonlijke voorkeur voor ligcomfort. Een topdekmatras voegt extra soepelheid toe aan het ligcomfort, waardoor u dieper in het matras wegzinkt. Dit zorgt voor een uniek gevoel van comfort dat persoonlijk afgestemd is op uw voorkeuren.